Sofia var namnet

"livet deluxe"

tillbaka från bravader

Publicerad 2013-07-31 13:57:00 i Skitsnack,

sjukskriven har man ju varit, i fyra veckor. nu har jag semester i två veckor - då bakslaget kom, urinvägsinfektion med penicillin och hög feber. två dagar har jag varit soffliggande, men jag antar att jag behövde det. som sagt, sjukskriven - med ingen tid att vila. nu tar jag igen energi. skulle väldigt gärna ha fyra ledigt till, men man måste ju få in cash också.
 
minns inte riktigt när jag skrev sist, måste varit mer än en vecka sedan. varit ute och farit mycket. mest med kusin och hans tjej som jag hade på besök här och sen resten av tiden med far. det har varit upp och ned gångar, som jag tagit mig igenom med nöd och näppe, trott att jag varit helt ensam i det här så jag faktiskt bröt ihop i fredags. grät i mammas famn ett par timmar. en tjugofyra åring ska inte få uppleva sånt här och ta sig igenom sånt här på egen hand. få bära en annan människas livsproblem på sina egna axlar och vara som en andra mamma till sina syskon. det ska väl inget barn/ung vuxen egentligen behöva ta sig igenom. men saker händer och ibland blir man tvungen. 
efter semestern ska i alla fall vi tillsammans gå till en kurator. 
man tycker att man är stålmannen och klarar allt - sen kommer väggen. vi får väl se om jag orkar komma tillbaka efter semestern ens. för andra låter det väl som "a piece of cake" men när det väl kommer till en och man är helt ensam att ta emot problemen, det är då man inser hur jävla jobbigt det är när det uppstår livshotande problem inom familjen.
jag har i alla fall lärt mig en sak - man måste alltid prata och alltid vara ärlig.
 
jag har aldrig haft ett förhållande där ärlighet varit ett faktum, där lögner och svek varit det enda upplägget. jag har aldrig haft ett förhållande med någon som velat lyssna, där ett dödsfall vändes ryggen till och jag fick ta sorgen i egna händer. jag har aldrig haft ett förhållande med någon som brytt sig om mig, som frågar mig hur jag mår och verkligen menar det. jag har aldrig haft ett förhållande med någon som ställt mig i centrum och gör allt för mig. 
jag har aldrig haft ett förhållande med ömsesidighet - där jag varit den enda som kämpat och vägrat ge upp.
 
förrän nu. förrän jag fann dig. 
i vårt förhållande är ärlighet självklart, du lyssnar alltid på mig för att du vill, du bryr dig alltid om mig och sätter alltid mig först i allt. du älskar mig för den jag är och begär aldrig att jag ska vara någon annan. vi har med och motgångar som alla förhållanden har men vi ska aldrig vägra släppa taget. 
jag älskar dig min finaste älskade bästa Kristian, tack för att du ger mig hela dig!'

det har gått fort tycker vissa och vissa tycker väl säkert att man inte borde kasta sig in i saker, att vi borde vänta. men val man gör i livet är aldrig upp till någon annan.
imorgon ska han flytta hit på riktigt!
vi har varit tillsammans i nio månader nu och allt känns så himla rätt. aldrig har något annat känts så rätt, faktiskt. med bådas vilja och att vi gör det för oss. jag är mest förvånad över att han orkar med mig. och han mest förvånad över att jag orkar med honom! fniss. alltid. trots allt som hänt den senaste månaden väljer han att flytta in hos oss, vilket glädjer mig oerhört. allt det stöd jag fått, det har varit obeskrivligt. jag hade aldrig klarat det här utan min man.
nu blir 10D vårt kärleksnäste, som vi ska bygga upp till vårt. puss puss puss!
 
 
'ingen kan älska som vi'
 
 

tiden bara försvinner?

Publicerad 2013-07-24 16:13:36 i Skitsnack,

shit, det är redan onsdag och jag fyller år på måndag och på fredag är det semester. förvisso har jag ju varit sjukskriven hela juli månad, men ändå. jag vill ju inte att sommaren ska vara slut riktigt än. jag skulle ju verkligen, verkligen inte klaga om det var såhär året om, med lite vår och höst mellan. 
 
jaha, dagen då. man försöker ju göra så lite som möjligt. 
lyckades skriva klart mitt personliga brev i alla fall, så nu håller jag verkligen tummarna hårt. nu är det väl min tur att ha lite tur? och så insåg man att löningen inte är förrän imorgon så jag tog fram mina homewife skills och bakade lite småfranska och två limpor. 
så sitter gardinerna uppe nu. 
nu längtar jag efter min stora teve som jag har råd med.. i januari. nåväl!
 
duktig tjej om jag får säga min mening!
 
 

Gud

Publicerad 2013-07-23 23:40:00 i Skitsnack,

allt gör bara så fruktansvärt ont.
jag önskar jag kunde läka sår men det kan jag inte..
 
 om jag bara kunde få sova en endaste gång.. bara en..
 
 

tyts

Publicerad 2013-07-23 10:42:27 i Skitsnack,

finner liksom noll inspiration att ens skriva ett ord. 
fast nej, nu ljög jag.
 
finns noll motivation till att dela med mig för vad som tynger mig med någon annan. vill inte, orkar inte. måste, orkar inte. skulle behöva ringa den där kuratorn. vilken tur att det är en grå dag idag så jag med gott samvete kan sitta inomhus och skriva mitt cv och terapi prata med min faster.
 
jag längtar till semester. måndag.
försöka slappna av, på riktigt.
 
vad säger man när man inte vet vad man ska säga?
 
 

friday i'm in love?

Publicerad 2013-07-19 21:48:12 i Skitsnack,

brutalångest idag.  brutal, jätte mycket ångest idag.
vissa dagar är bättre än andra brukar man väl säga.
 
sjukskrivningen en vecka till, sen semester.
åland var välbehövligt, läsa bok på stranden i två dagar.
en sån till om ca en vecka igen, å vad jag längtar.
samt kvalitetstid med familj om två veckor, en helvecka på öland.
 
usch, fy och blä.
imorgon är säkert en bättre dag.
 
hade en trevlig dag på vaxholm igår i alla fall.
kan jag snälla vinna miljoner så jag kan få bo i en villa med egen brygga i skärgården?

 
 
 
 

stanna kvar, eller dra

Publicerad 2013-07-17 10:51:46 i Skitsnack,

det händer inte mycket i mitt liv just nu, för tillfället är det en kopp te och 'snabba cash' som gäller. femtio nyanser av mörker läste jag klart igår och nästa är redan beställd. otroligt med boken är hur mycket man kan känna igen sig själv, trots att ens egen livshistoria och livsstil varit och är så annorlunda.
nu vill jag läsa dess början på dess slut men till dess får jag hålla mig till Stockholms undre värld.
 
i detta kaos har jag funnit lugn i böcker, precis det lugn man hade en helg hos mormor. 
allt jag gör nu varje dag kostar mig den tredubbla energi mot vad jag hade för tre veckor sedan. folk är förundrade hur mycket jag kan sova, men mitt enda svar är psykisk utmattning. under dessa tre veckor har det hänt lika mycket som det gjort under mina första sexton år. jag må ha byggt upp mig själv till att vara stark men en stor händelse kan bryta ner det sakta men säkert.
 
för mig har sjukskrivning en längre period varit ett alternativ och jag har absolut inte sett snett på dem som tagit det alternativet, jag har alltid bara sett mig själv som starkare än så.
nu tackar jag Sverige för det system vi har och för att alternativet finns. på tre veckor blev jag med ett klappslag ingen dotter längre. en psykolog, sjuksyster, mamma och bara gjord för att finnas för någon annan. 
 
jag heter Sofia och ni som känner mig vet. jag ska komma tillbaka, när jag finner orken igen. nu är en bilfärd, en middag, en utekväll och en bok senare allt jag orkar på tre dagar - sen blir det soffan.
 
 
 

tankarna om en bättre värld

Publicerad 2013-07-15 15:24:22 i Skitsnack,

"när kommer du hem?"
- när kommer du tillbaka igen?
 
när hemska saker händer märker man verkligen vem som bryr sig om en. verkligen.
släng er i väggen.
och mina älskade - ovärdelig kärlek.

och min fina K.
du är allt och lite till.
 
 

dom

Publicerad 2013-07-09 23:26:11 i Skitsnack,

imorgon kommer domen, men det kommer gå ganska bra. och förhoppningsvis får jag någon utomstående att prata med så att det kommer bli bra igen.
vi tar ett steg i taget och jag vet att allting kommer bli bra till slut, allting kommer att ordna sig.
 
idag kom kusin till Sverige också vilket blir ett verkligen extra stöd och så kommer faster snart. tillsammans är starka.
 
tills vidare kopplar vi av på landet och försöker glömma all skit.
 
jag tror på tecken, jag tror på godhet.
 
 
 

kom tillbaka

Publicerad 2013-07-07 11:52:00 i Skitsnack,

 ett par dagar sedan nu. inte haft orken att skriva faktiskt, även om det är min terapi, att skriva. 
man börjar komma tillbaka på banan men än är det långt ifrån bra. svackan ligger tätt intill hälsenan och kan fälla en när som helst, men man får fortsätta gå och inte se sig om eller slappna av.
 
nu när du börjar ta dig tillbaka måste jag också göra det. att ensam få tänka på sig själv är skönt och stödet från vänner, pojkvän och resterande familj är drivkraften framåt.

jag är rädd och jag är skör.
jag vågar vara rädd och står för att jag är skör.
jag måste tillbaks till mitt liv igen. men jag behöver några dagar till.. 
 
rensa mitt inre för att orka få ditt inre rensat.
 
 

orken

Publicerad 2013-07-02 21:47:59 i Skitsnack,

att vara till hands för någon som är väldigt sjuk tar mer på krafterna än man tror. här kommer smällen: BAM! och denna gång är jag förnuftig - tar den på en gång än att vänta på den. och jag tar den mer än gärna, för dig. 
 
jag ligger i soffan där jag legat hela dagen. det är så jävla kaos här. 
måste måste måste, men jag orkar verkligen inte.
hjärtat är typ bäst. kommer hem med blommor, lagar mat och diskar.
fan, utan dig hade jag aldrig orkat. big up, cred! jag älskar dig!
 
 

en stund på natten, en stund på dagen

Publicerad 2013-07-02 15:35:50 i Skitsnack,

allt bara gör så jävla ont. 
ser mig omkring och försöker fixa och dona men jag bara orkar inte. jag orkar inte. gamla fotoalbum behövs städas bort, möbler behövs flyttas om. men varför egentligen? vill bara in med det nya, bort med det gamla. sen att allt inte är riktigt ömesidigt gör inte saken bättre heller. då får det typ va som det är. 
och ett jävla infall,
dom där rosa gardinerna.. så jävla trött på dom. bort.
 
blä på allt. jag är trött och jag orkar inte. 
 
men..
imorgon får jag träffa min lilla prinsessa i alla fall.
äta glass och prata. jag är så stolt över dig!
 
 
 
ibland får man bara sluta tänka på sig själv och tänka på någon annan.
det är precis vad jag ska göra nu. 
 
- du är som en blomma från rännstenen. vissnar aldrig och är alltid kvar.
ett citat från det att jag föddes som min faster sa består.
farmor jag önskar du var här. 
 
 
 
 

jag kommer göra allt för dig

Publicerad 2013-07-01 23:11:00 i Skitsnack,

stark är att acceptera det som hänt, vad man gjort och den man är.
stark är att våga stå upp för sig själv, se problemet i ögonen och våga säga nej.
stark är att berätta för andra, informera andra utan att skämmas. 
stark är att ta sig själv i egna händer och be om hjälp.
 
 kämpa, aldrig ge upp, aldrig slappna av!
 det kommer aldrig vara över.
 
 

ready, set, go

Publicerad 2013-07-01 15:23:09 i Skitsnack,

musik, tänka och dricka yoghurt smoothie med bär.
nu kommer dagens utmaning.
 
tunga steg till något så lätt som kan vara en hög livströskel svår att kliva upp på.
verkligheten man aldrig trodde man skulle behöva uppleva, den är här.
 
i

det ska alltid vara vi

Publicerad 2013-07-01 12:54:52 i Skitsnack,

för det andra vill jag dedikera ett inlägg till en av de viktigaste människorna i mitt liv.
jag älskar dig och min kärlek kommer alltid vara ovillkorlig till dig, du må har gjort misstag i ditt liv, men för vad du än gör och för vad som än händer kommer du alltid finnas i mitt hjärta och jag kommer alltid finnas för dig. livet har sina upp och nedgångar och om detta den största nedgången vi kommer uppleva kan detta bara bli bättre. vi har en jobbig tid framför oss, men allt du gör och går igenom gör vi tillsammans. jag kommer aldrig tillåta dig lämna mig.
 
du är fortfarande den starkaste människa jag känner trots att du ser dig själv som din största svaghet.
ensam är aldrig stark. den som vågar ropa på hjälp är den starkaste, som inte vill vara ensam.
jag offrar allt, bara du lovar att stanna kvar.
 
det ska alltid vara vi, som det alltid har varit!
 
 

sista gången jag badade i lera..

Publicerad 2013-07-01 12:49:41 i Skitsnack,

först och främst är jag tillbaka från norrköping. festivalen levererade inte alls det boende vi blivit lovade och det är vi måttligt bittra över, speciellt då vi hade med oss en vän på kryckor. längst till festivalområdet, ingen mat på vår camping, en vattenstation - inga förmåner what so ever. 
måttligt arg och bitter över det, men det är bara att gilla läget vilket vi gjorde, dock kunde vädret varit med på vår sida så vi sluppit all den lera marken bjöd på men det är som vanligt när Sofia är på festival! musiken levererade dock multum. alltid i tid och alltid 100% med bara ett dåligt undantag, åbro som köpte upp all dryckesförsäljning på hela området inkl vatten. inget gratis försäljning någonstans, satt nu bojkottar vi åbro föralltid som orskade sjukdomsfall att kalla duga! och så pajade jag foten till armin men det var det lätt värt! 
 
betyg för bråvalla.. 2/5 för sämst camping. och så tycker jag verkligen det kunde varit större festivalområde med tanke på alla 52.000 besökare. hultsfred i mitt hjärta som alltid kommer vara bäst. och emmaboda såklart!
 
nästa år kör vi en tomorrowland och ultra istället.
 
 
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela